Drone Merken

Er zijn een aantal populaire drone merken waarvan de modellen veel verkocht worden. De laatste jaren komen er steeds meer bedrijven bij omdat de markt nog steeds ontzettend groeit. Hieronder behandelen we de meest populaire fabrikanten. Samen hebben deze merken een martkaandeel van meer dan 90%. Alle merken bestaan al vele jaren en hebben een sterke reputatie weten op te bouwen. De kans is dus groot dat je een drone van één van deze fabrikanten zal kopen!

DJI

Eén van de meest toonaangevende drone merken is momenteel DJI. Het is een in China gevestigd bedrijf, maar verkoopt haar producten over de hele wereld. Over het algemeen biedt het bedrijf niet de goedkoopste modellen aan, maar ze zijn wel van erg hoge kwaliteit. Samen met Parrot kan gesteld worden dat DJI tot te absolute top behoort. Het bedrijf biedt een scala van onbemande producten voor zowel commerciële als recreatieve toepassingen. Het heeft een breed assortiment dat varieert van camera drones, vlucht controllers en zenders, quadcopters evenals grondstations. Met de introductie van de nieuwe Inspire series heeft DJI de lat opnieuw zeer hoog gelegd. Drones in deze serie zijn van de allerhoogste kwaliteit en beschikken over de beste functionaliteiten zoals een groot bereik (tot 900 meter), een 4K camera en een zeer fraai design. De iets oudere Phantom-serie is wereldberoemd geworden door de hoge kwaliteit drones die zelfs voor de beginnende vlieger eenvoudig kunnen worden bestuurd. Eveneens was DJI één van de eerste fabrikanten die de opkomst van de smartphone inzag en een vollige integratie toepaste waardoor deze apparaten eenvoudig met een smartphone bestuurd kunnen worden. De drones in de Phantom serie zijn de DJI Phantom 1, DJI Phantom 2, DJI Phantom 2 Vision, DJI Phantom 2 Vision +, en de DJI Phantom FC40.

Parrot

Een andere fabrikant om rekening houden met in de drone categorie is het in Frankrijk gevestigde bedruijf Parrot. Een groot aantal drone producten worden aangeboden door Parrot, variërend van mini-drones, quadcopters, indoor drones, skycontrollers en nog veel meer. De Parrot Jumping Sumo en Rolling Spider zijn state-of-the-art mini drones. Verreweg het meest poplaire model in de Parrot lijn is de Parrot AR Drone. Dit model was een grote doorbraak en de eerste drone die een hoge kwaliteit camera combineerde met een solide vliegervaring en besturing via een speciale smartphone app. Een ander model, de Parrot Bebop, is een andere populaire drone en wordt geleverd met veel functies, waaronder een ingebouwde HD-camera, ingebouwde GPS-range extenders, smartphone controller, joysticks en pads, en tal van anderen functionaliteiten.

Walkera

Walkera is een ander groot merk uit China de fabrikant van een aantal van de beste drones. De prijzen liggen gemiddeld een stuk lager dan de twee eerder genoemde fabrikanten, waardoor deze drones ook geschikt zijn voor consumenten met een  lager budget. Het bedrijf biedt tal van producten aan in de onbemande luchtvaart categorie, waarvan de bekenste modellen de Walkera QR X350PRO, QR X800, TALI H500, Voyager 3 en Scout X4 zijn. In Nederland is dit merk nog niet zo doorgebroken, maar daar komt langzaam een kentering aan. Door de technologische vooruitgang worden de verschillen met de grotere merken steeds kleiner. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat Walkera ook in Nederland een befaamd drone merk zal worden.

Syma

Syma is bezig aan een opmars. Dit vrij jonge drone merk bedient het middensegment en heeft met die strategie een hoop succes. Door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding is dit merk voor de beginnende koper een uitstekende keuze. Het biedt een ruim assortiment stijlvolle drones met camera aan die vanaf een paar tientjes aangeschaft kunnen worden. Populaire modellen van zijn de Syma X5C, X5, X4, X3 en de X6.

Hubsan

Hubsan is ander Chinees drone merk en biedt met name mini drones en budget drones aan. Dit maakt het een populair merk bij consumenten die klein willen beginnen en niet te veel geld willen uitgeven. Sommige modellen van Hubsan zijn zo klein dat ze zelfs binnenshuis gevlogen kunnen worden. De meeste drones van Hubsan beschikken niet standaard over een camera, maar deze zijn wel optioneel verkrijgbaar. Verreweg de meest populaire drone is de Hubsan X4. Deze drone kan al vanaf €50 worden aangeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *