Quadcopter

Een quadcopter is niets meer dan een specifiek soort drone. Het verschil is dat een drone een overkoepelende term is voor onbemande vliegtuigen, terwijl de quadcopter een speciale variant hierop is. Zoals de naam al aangeeft, beschikt de quadcopter over vier propellers en 4 motoren om ze aan te drijven. Dit kenmerk geeft het apparaat een zeer unieke plaats binnen deze productcategorie.

Voordelen van de quadcopter

Een van de allergrootste voordelen van dit op afstand bestuurbare vliegtuig is het feit dat de 4 propellers ervoor zorgen dat het apparaat een uiterst stabiele vliegervaring geeft. Zoals je je wellicht kunt voorstellen zijn 2 of 3 rotors niet genoeg om deze apparaten stabiel in de lucht te houden. Ze zouden namelijk erg makkelijk kunnen kantelen als je iets te hard bijstuurt of als een onverwachte windvlaag de drone zou scheppen. De 4 propellers en motors, die weer zijn uitgerust op 4 armen die bevestigd zijn aan het frame, zijn uitgerust in een vierhoekige formatie. Dit zorgt ervoor dat de quadcopter veel stabieler in de lucht zal hangen. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van andere factoren, zoals het gebruik van het materiaal, het gewicht en de totale kwaliteit van het product, maar als alle andere factoren gelijk zijn, zal de quadcopter veel stabieler in de lucht hangen dan andere drones. Dit unieke kenmerk helpt beginnende vliegers om een goede indruk te krijgen en is ook erg geschikt voor mensen die er een camera onder willen hangen. In vergelijking met andere soorten drones zullen er namelijk geen vervelende trillingen te zien zijn bij het opnemen van video’s en kunnen externe factoren er ook niet voor zorgen dat het gewenste shot niet uitgevoerd kan worden doordat bijvoorbeeld de wind de quadcopter op en neer laat bewegen.

Quadcopter met camera

Net als bij andere drones kan ook de quadcopter met een camera worden voorzien. Er zijn een aantal verschillende kwaliteiten beschikbaar, dus het is afhankelijk van de gebruiker voor welke hij kiest. Omdat het schieten van foto’s of het opnemen van films zo geschikt is met dit apparaat kiest vrijwel iedere koper dan ook voor een quadcopter met camera. Dit voegt een extra dimensie toe aan de vliegervaring, omdat het mogelijk is om de beelden al tijdens de vlucht op een scherm te bekijken. Natuurlijk kunnen de beelden ook naderhand worden bekeken en eventueel worden bewerkt. Alldrone adviseert je erg graag bij het kiezen van een quadcopter met camera. Als je vragen hebt kun je hieronder reageren of ons persoonlijk contacteren via de contactpagina. Wij staan 7 dagen per week voor je klaar!

Quadcopter kopen?

Een quadcopter kopen is zeer eenvoudig en kan afhankelijk van het model zeer voordelig of juist erg duur zijn. Zo zijn er kleine modellen, maar ook grotere varianten. Het is wel erg belangrijk om eerst goed oriënterend onderzoek te doen voordat je besluit tot een quadcopter kopen. Niet alleen zijn er veel verschillende modellen met wisselende reviews, ook het aanbod in aanbieders loopt ver uiteen. Lees in ieder geval altijd eerst goed de verschillende reviews en ervaringen van andere mensen en neem die goed door bij je besluit om een quadcopter te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *