Drone met camera

Zoals de naam al aangeeft kan een drone ook uitgerust worden met een camera. Sterker nog, vrijwel alle drones die door consumenten worden gekocht vallen in deze categorie! Dat is ook helemaal niet zo raar als je je bedenkt dat niet alleen de vliegervaring op zich iets zeer unieks is om mee te maken, maar dat het nog veel mooier wordt als je later alles in hoge kwaliteit terug kunt kijken. Net als bij veel andere producten zijn ze er in wisselende kwaliteit en zeer uiteenlopende prijsklasses. Het hangt dus af van je persoonlijke behoeften om de drone met camera te nemen die daar het best op aansluit. Helaas kunnen we geen uniform antwoord geven bij het drone kopen, maar we kunnen je wel een aantal tips geven.

Er zijn grofweg twee verschillende varianten. De Full HD camera drones – zoals de uitmuntende DJI Phantom. De beelden van de 1080P camera zijn zeer strak en komen uiterst professioneel over. Uiteraard zit aan deze professionele kwaliteit ook een iets hoger prijskaartje vast. Vandaar ook dat veel beginnende drone kopers besluiten om voor een iets goedkopere variant te gaan. Vaak komt men dan uit bij bijvoorbeeld een Hubsan X4. Dit is een uniek model om kennis te maken met het besturen van deze unieke quadcopters. Hoewel de beelden niet te vergelijken zijn met de duurdere modellen, zijn ze vaak nog verbazingwekkend ok. Hieronder zijn twee filmpjes te zien met beelden die met een drone met camera zijn geschoten in 1080P (Full HD) en 720P. Hierbij dient wel te worden gezegd, dat er ook verschillen zitten tussen camera’s op zich. Vandaar ook dat wij van Alldrone bij alle drones met camera op onze site een verwijzing maken naar videobeelden die met dat exacte model zijn geschoten.

Zoals je ziet is de kwaliteit van beide beelden erg goed, maar steekt de Full HD camera drone er net iets bovenuit. Hierbij dient wel te worden gezegd dat er ook verschillen zitten tussen camera’s op zich. Vandaar ook dat wij van Alldrone bij alle drones met camera op onze site een verwijzing maken naar videobeelden die met dat exacte model zijn geschoten. Zo weet je voor je aankoop precies waar je aan toe bent.

Drone met Camera kopen?

Nu je precies weet waar je op moet letten, zullen we even een opsomming geven van de voor- en nadelen geven van een drone met camera ten opzicht van een drone die niet niet over een interne of externe camera beschikt. Zo weet je precies of je er beter wel of geen kunt kopen. Bevestig deze nooit aan een mini drone, deze kan het gewicht vaak niet dragen.

Voordelen

  •  Het voegt een extra dimensie aan de gebruikerservaring toe. Denk je maar eens in. Je hebt eergisteren in een prachtige, zonnige omgeving met je drone gevlogen en zit nu terug te denken aan deze unieke ervaring. Wat is er dan mooier dan de beelden nog een keer in te zien en de ervaring weer helemaal opnieuw te beleven?
  •  Je kunt je drone ervaring met de hele wereld delen. De beelden die je met de drone met camera hebt geschoten kun je zeer eenvoudig op je computer zetten en verder verspreiden. Ongetwijfeld ken je de prachtige Youtube filmpjes die vaak zeer populair zijn. Ook jij kunt vanaf deze prachtige beelden maken en verder bewerken!

Nadelen

  • Verminderde vliegtijd. Natuurlijk gebruikt een camera ook stroom, dus zal dit ten koste gaan van de de vliegtijd. Een interne camera zal direct stroom slurpen uit de accu. Externe camera’s hebben soms hun eigen stroomvoorziening, maar door het extra gewicht zal dit alsnog nadelig werken op de vliegtijd. Gelukkig kun je met alle drones met camera van Alldrone nog een flinke poos genieten van je vlucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *