Algemene informatie over de drone

Alldrone beoogt met deze algemene pagina over de drone uit te leggen wat een drone precies is en waarvoor hij gebruikt dient te worden. Een drone staat ook wel bekend als een onbemand vliegtuig en veel mensen hebben de term wel eens langs horen komen op het journaal of andere nieuwsbronnen. Ze zijn de laatste jaren namelijk bekend geworden omdat militaire drones nogal eens zijn ingezet in conflictgebieden als Irak. Toch is dit slecht één van de vele toepassingen die mogelijk zijn met dit veelzijdig apparaat. Op deze pagina zullen we alle belangrijke informatie over de drone op een zo objectief mogelijke manier behandelen.

Wat is een drone?

Een drone is eigenlijk niets meer dan een vliegend object zonder bestuurder aan boord. Dit betekent dus dat hij vanaf een afstand bestuurd moet worden. Dit is middels verschillende technieken mogelijk en verschilt erg tussen de verschillende modellen en de reden waarom ze worden ingezet. U kunt zich wellicht indenken dat de besturen door het Amerikaanse leger via een uiterst beveiligde satellietverbinding geschiedt, terwijl een consument toekomt met een eenvoudige zender.

De naam “drone” komt uit de militaire wereld en heeft betrekking op het feit dat ze oorspronkelijk werden ingezet als vliegend doelwit om te worden uitgeschakeld met bijvoorbeeld een straaljager of gevechtshelikopter. Naarmate de tijd verstreek is deze naam ingeburgerd en wordt de term in vrijwel ieder land gebruikt.

Toepassingen van drones

Zoals al aangegeven is er een breed scala aan toepassingen voor de drone. Naast de bekende militaire toepassingen worden ze ook steeds vaker voor civiele doeleinden gebruikt. Hoewel de drone al een hele tijd bestaat, zijn ze met name bekend geworden door de inzet in oorlogsgebied en de grote publiciteit die hieraan gegeven wordt. Omdat iedereen nu wel bekend is met deze feiten, zal Alldrone meer ingaan op de nuttige toepassingen:

De drone als controlemiddel

Hoewel dit onderwerp vrij controversieel is en heftige reacties in politiek Nederland ontlokt, zal zelfs de grootste behoeder van privacy moeten toegeven dat het inzetten van een drone ook veel nuttige kanten kent. Ze kunnen bijvoorbeeld worden ingezet als goedkope vervangen van de duurdere vliegtuigen die nu worden gebruikt om wietplantages op te sporen. Tevens zijn ze erg geschikt om bijvoorbeeld te worden gebruikt als controlemiddel bij risicowedstrijden in het voetbal. De gunstige uitwerking is in dat geval tweeledig. Allereerst zal de inzet van de drone een preventieve werking hebben omdat raddraaiers het niet in hun hoofd zullen halen om stennis te schoppen als ze weten dat ze vanuit de lucht in de gaten worden gehouden. Daarnaast kan een drone met camera ook bijdragen aan de opsporing van personen indien een evenement toch uit de hand is gelopen.

Hulpmiddel bij noodsituaties

In het buitenland bestaat hier al een ruime ervaring mee, maar in Nederland en België heerst er nog een groot hiaat op het gebied van het inzetten van een drone bij noodsituaties. Hoewel ze gelukkig niet zo heel vaak voorkomen, is de mogelijkheid ten alle tijden aanwezig, dus is het wel zo fijn om te weten dat er een drone klaarstaat om te hulp te schieten. Gevallen waar veel ervaring op dit gebied is opgedaan zijn aardbevingen, overstromingen en andere natuurrampen. De drones zullen instaat zijn om de situatie in moeilijk begaanbare gebieden snel en grondig in kaart te brengen en kunnen bijdragen aan snelle hulpverlening en/of evacuaties.

Recreatie

Wie denkt er nou niets eens over hoe het zou zijn om te kunnen vliegen als een vogel? Wellicht roept dit bij u geen bekendheid op, maar veel mensen fantaseren hierover. Met het vliegen met een drone wordt dit voor een groot gedeelte mogelijk, al is een extra batterij welkom. Zodra mensen de eerste keer een drone vliegen en via de monitor de beelden rechtstreeks kunnen volgen, roept dit een groot gevoel van euforie en vrijheid op. Ook de mensen achter Alldrone hebben dit meegemaakt en zijn zo betoverd geraakt door deze ervaring dat ze hebben besloten om deze site over de drone op te zetten. We kunnen iedereen aanraden om eens te vliegen met deze wonderbaarlijke machine. Het is niet nodig om direct een drone te kopen, neem gewoon eens contact op met Alldrone en wij zullen in staat zijn om u te verbinden met andere hobbyisten bij u in de buurt. De meesten vinden het maar al te geweldig dat u interesse toont en zullen u erg graag eens een uurtje laten vliegen met hun drone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *