Algemene informatie

Alldrone beoogt met deze algemene pagina over de drone uit te leggen wat drones zijn en waarvoor ze gebruikt dienen te worden. De drone staat ook wel bekend als onbemand vliegtuig en veel mensen hebben de term langs horen komen op het journaal of andere nieuwsbronnen. De drone is de laatste jaren bekend geworden omdat militaire drones nogal eens zijn ingezet in conflictgebieden als Irak. Deze drone kun je echter als particulier niet kopen. Toch is dit slechts één van de vele toepassingen die mogelijk zijn met dit veelzijdig apparaat. Op deze pagina zullen we alle belangrijke informatie over de drone op een zo objectief mogelijke manier behandelen.

Wat is een drone?

De drone is eigenlijk niets meer dan een vliegend object zonder bestuurder aan boord. Het betekent dat hij op afstand bestuurd kan worden. Dit is middels verschillende technieken mogelijk en verschilt erg tussen de verschillende modellen en de reden waarom ze worden ingezet. U kunt zich wellicht indenken dat het besturen door het Amerikaanse leger via uiterst beveiligde satellietverbinding geschiedt, terwijl de drone voor consumenten is uitgerust met een afstandbediening.

De naam “drone” komt uit de militaire wereld en heeft betrekking op het feit dat ze oorspronkelijk werden ingezet als vliegend doelwit om te worden uitgeschakeld met straaljagers of gevechtshelikopters. Naarmate de tijd verstreek is deze naam ingeburgerd en wordt de term in vrijwel ieder land gebruikt. Ook kunnen sinds enkele jaren consumenten een drone kopen bij diverse offline als online winkels.

Toepassingen van drones

Zoals al aangegeven is er een breed scala aan toepassingen voor de drone. Naast de bekende militaire toepassingen worden ze steeds vaker voor civiele doeleinden gebruikt. Hoewel de drone al tijden bestaat, zijn ze bekend geworden door de inzet in oorlogsgebieden en wordt hier grote publiciteit aan gegeven. Omdat iedereen nu wel bekend is met deze feiten, zal Alldrone meer ingaan op de nuttige toepassingen:

Gebruik als controlemiddel

Hoewel dit onderwerp vrij controversieel is en heftige reacties in politiek Nederland ontlokt, zal zelfs de grootste behoeder van privacy moeten toegeven dat het inzetten van drones ook veel nuttige kanten kent. Ze kunnen bijvoorbeeld worden ingezet als goedkope vervanging van duurdere vliegtuigen die nu worden gebruikt om bijvoorbeeld wietplantages op te sporen. Tevens zijn ze erg geschikt om te gebruiken als controlemiddel bij risicowedstrijden in het voetbal. De gunstige uitwerking is in dat geval tweeledig. Allereerst zal de inzet van de drone preventieve effecten hebben, aangezien raddraaiers het niet in hun hoofd zullen halen om stennis te schoppen als ze weten dat ze vanuit de lucht in de gaten worden gehouden. Daarnaast kan een drone met camera ook bijdragen aan de opsporing van personen als evenementen toch uit de hand lopen.

Hulpmiddel bij noodsituaties

In het buitenland bestaat hier al een ruime ervaring mee, maar in Nederland en België heerst er nog een groot hiaat op het gebied van het inzetten van de drone bij noodsituaties. Hoewel ze gelukkig niet zo heel vaak voorkomen, is de mogelijkheid ten alle tijden aanwezig, dus is het wel zo fijn om te weten dat er drones klaarstaan om te hulp te schieten. Gevallen waar veel ervaring op dit gebied is opgedaan zijn aardbevingen, overstromingen en andere natuurrampen. De drones zullen in staat zijn om de situatie in moeilijk begaanbare gebieden snel en grondig in kaart te brengen en kunnen bijdragen aan snelle hulpverlening en/of evacuaties. Bevestig wel een GPS tracker, zodat opsporing eenvoudiger wordt als de drone zoek raakt.

Recreatie

Wie denkt er nou niets eens over hoe het zou zijn om te kunnen vliegen als een vogel? Wellicht roept dit bij u geen bekendheid op, maar veel mensen fantaseren hierover. Het vliegen en filmen met de drone wordt dit voor een groot gedeelte mogelijk, al is een power bank kopen geen slechte keuze. Zodra mensen de eerste keer met de drone vliegen en via de monitor de beelden rechtstreeks kunnen volgen, roept dit een groot gevoel van euforie en vrijheid op. Ook de mensen achter Alldrone hebben dit meegemaakt en zijn zo betoverd geraakt door deze ervaring dat ze hebben besloten om deze site over de drone op te zetten en te adviseren welke drone te kopen. We kunnen iedereen aanraden om eens te vliegen met deze wonderbaarlijke machine. Het is niet nodig om direct een drone te kopen, neem gewoon eens contact op met Alldrone en wij zullen in staat zijn om u te verbinden met andere hobbyisten bij u in de buurt. De meesten vinden het geweldig dat u interesse toont en zullen u erg graag eens laten vliegen met hun drone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *