Mini drone

Naast de professionele drones die de bekende merken fabriceren, zijn er steeds meer kleinere fabrikanten die mini modellen fabriceren. Deze mini drones zijn doorgaans erg klein en voordelig in aanschaf, ze worden al verkocht voor enkele tientjes. Natuurlijk kunt u daarvoor niet de kwaliteit verwachtten wat u wellicht gewent bent, maar voor beginnende drone vliegers is zo’n mini drone een uitstekende keuze om te kijken of deze tak van sport iets voor hun is.

Wat kan ik van een kleine drone verwachten?

Deze drones zijn vergelijkbaar met de helikopters die enkele jaren geleden een ware rage zijn geworden. Ze werden toendertijd verkocht als RC helicopter en te koop bij diverse hobbyzaken, maar ik ben ze ook al diverse malen tegen gekomen op markten en braderieën. Met vier propellers en een afstandbediening is een mini drone eenvoudig te besturen, al valt de nauwkeurigheid nogal tegen. Het komt regelmatig voor dat het speelgoed een afwijking heeft en ergens tegen aanbotst, hetgeen binnenshuis weleens wil gebeuren. Een kleine drone voor enkele tientjes is zeker een leuk stukje speelgoed, maar verwacht niet de kwaliteit die de duurdere versies van gerenommeerde fabrikanten is te verwachtten. In onderstaand filmpje is zo’n kleine drone van de hema te bekijken.

Mini drone met camera

Een aantal aanbieders verkopen kleine quadcopters met de mogelijkheid om een camera te bevestigen. Dit is een leuke toegevoegde functie, maar houd rekening met de kwaliteit van het toestel. Vaak zijn kwalitatieve camera’s als een Gopro duurder dan de mini drones die worden gekocht. Een eventuele crash kan de camera dan beschadigen en dit zorgen voor een grotere kostenpost dan het op afstand bestuurbare vliegtuigje.

Welke mini drone kopen?

Kleine modellen zijn al te koop voor enkele tientjes, voor de prijs hoeft u het dus niet te laten. De functionaliteiten zijn standaard en veelal niet verschillend bij bepaalde modellen. Aangezien de kwaliteit van een kleine drone vaak tegenvalt is het belangrijk om deze te kopen bij een betrouwbare aanbieder. Ook bij een lage prijs mag u immers een fatsoenlijk product verwachtten dat voldoet aan een de vooraf weergegeven specificaties. Met name bij de garantie daarop kan het veel gezeur schelen als u de mini drone heeft aangeschaft bij een betrouwbare en eerlijke partner. Lees daarom altijd de reviews en reputatie na voordat u besluit om een mini drone te kopen.

Heeft u goede ervaringen met een kleine drone, zoals deze wordt beschreven op deze pagina? Wij zijn op dit moment op zoek naar goede reviews van bepaalde exemplaren om onze bezoekers goed te informeren en eventueel te adviseren. Zelf gebruiken wij deze namelijk niet. Met uw toestemming kunnen we de review dan verwerken in deze tekst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *