Meest populaire modellen

Ondanks de pakkende titel is het niet zo makkelijk om te beslissen welke drone kopen . Natuurlijk zijn er modellen die er qua verkoopcijfers ver bovenuit steken, maar het is niet altijd eerlijk omdat er veel verschillende modellen drones beschikbaar zijn, net als bij verschillende dashboard camera’s. Het hangt dus zeker van de persoonlijke voorkeuren van diegene die besluit tot de drone kopen. Toch zullen we eens een poging wagenen meest populaire drones beschrijven. De drone kopen is mogelijk in grofweg drie verschillende prijsklassen, we hebben deze  prijsklassen van de meest populaire drone hieronder uitgezet.

DJI Phantom

Het kopen van drones in de hoogste prijsklasse is eigenlijk erg makkelijk. De DJI Phantom kent namelijk geen concurrenten. Bij iedere goede aanbieder zul je namelijk zien dat deze hoogwaardige quadcopter een prominente plaats in het assortiment krijgen. Als je kijkt naar het design en de technische specificaties is dit helemaal geen wonder. Geen enkele andere drone fabrikant kan hieraan tippen.

Design

De DJI Phantom is erg stijlvol ontworpen. Met zijn strakke, witte ontwerp lijkt het erop dat de designers zo uit de ontwerphal van Apple zijn weggekocht. Hoewel het bij voordelige drones misschien niet zo uitmaakt, wordt het bij de duurdere drone kopen uiteraard op prijs gesteld dat ook het design tot de verbeelding spreekt. We kunnen niet anders dan toegeven dat DJI met de Phantom een oogstrelend pareltje op de markt heeft gebracht. Ook de vernieuwde versies, de DJI Phantom 2 en de DJI Phantom 2 Vision zijn erg mooi om te zien.

Krachtige accu en lange vliegtijden

Wat deze drone met camera nog meer van de concurrenten scheidt is het feit dat hij is uitgerust met zeer krachtige accu van maar liefst 5200 mAh. Dit is ongekend bij drones en zorgt ervoor dat de vliegtijd maar liefst een half uur bedraagt. Ter vergelijking, de gemiddelde vliegtijd van andere drones bedraagt maar zo’n 10-15 minuten. Klein minpuntje hierbij is de  vervangende accu die u moet kopen voor maar liefst €100.-

Ook de andere specificaties zoals de 6-assig gyroscoop voor ultieme stabiliteit en de ingebouwde WiFi verbinding zijn zeker het vermelden waard.

Parrot AR Drone

Middenklasse drone kopen? Dan is de Parrot AR drone de geschikt optie. Dit onbemande vliegtuig van de Frans producent Parrot is een sterk staaltje van techniek van Europese bodem. Deze drones zijn voor zo’n €250 te verkrijgen, wat ze ideaal maken voor de beginnende consument of iemand die nog niet meteen de hoofdprijs wil betalen voor een kwalitatief hoogwaardig model. De vernieuwde 2.0 versie is stabieler dan zijn voorganger, dus we zullen deze review dan ook op dit model betrekken.

720P beeldkwaliteit

Deze quadcopter is uitgerust met een iets slechtere videocamera dan de DJI Phantom, maar de beelden mogen er nog steeds wezen. 720P valt nog steeds onder hoge definitie en het is dan ook zeker niet vervelend om filmpjes naderhand terug te bekijken.

AR drone houdt automatisch vluchten bij

Een zeer unieke feature aan deze AR drone is het feit dat hij automatisch al je vluchten bijhoudt. Deze kun je later eenvoudig terugzien en vergelijken met andere gebruikers. Onder andere de vliegtijd, de locatie en de hoogte worden automatisch opgeslagen, waardoor het ten alle tijden mogelijk is om tijdens de vlucht op je computer of smartphone mee te kijken. Deze feature is ook erg handig indien je deze gegevens wilt gebruiken om bijvoorbeeld bij een tutorial of video op Youtube te plaatsen.

Hubsan X4

Goedkopere drones kopen is met de Hubsan X4 zeker een mogelijkheid geworden. Deze geinige quadcopter wordt niet standaard met een camera geleverd, maar is optioneel wel met een aantal verschillende camera’s uit te rusten. Dit is gedaan om de prijs onder controle te houden en je de vrijheid te geven om zelf te kiezen welke videocamera je onder je minicopter wilt hangen. Je kunt deze quadcopter natuurlijk niet vergelijken met de duurdere modellen, maar hij is het qua prijs zeker waard.

Actieradius Hubsan X4

De actieradius van de Hubsan X4 is verbazingwekkend wijd te noemen. Met zijn actieradius van maar liefst 100 meter is het dus mogelijk om een heel voetbalveld te bestrijken. Normaal hebben drones in deze prijsklasse maar een actieradius van enkele tientallen meters, dus dat is zeker een pluspuntje voor de Hubsan X4!

Vliegen in het donker

Andere leuke features aan deze quadcopter zijn de 4 LED lampjes, waardoor je ermee kunt vliegen in het donker. Erg leuk dus voor mensen die hun vrienden wel eens willen verrassen met een vlucht bij slechte of geen verlichting.

Wil je een voordelige drone kopen? Kijk dan zeker eens naar de Hubsan X4!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *