De meest populaire drones

Ondanks de pakkende titel is het niet zo makkelijk om te beslissen welke drone het meest populair is om te kopen. Natuurlijk zijn er wel modellen die er qua verkoopcijfers ver bovenuit steken, maar het is soms niet echt een eerlijk vergelijking omdat er veel verschillende modellen beschikbaar zijn. Het hangt dus ook zeker af van de persoonlijke voorkeuren van diegene die besluit tot een drone kopen. Toch zullen we eens een poging wagen om de meest populaire drones op een rijtje te zetten. Omdat een drone kopen mogelijk is een grofweg drie verschillende prijsklassen, hebben we deze uit elke prijsklasse de meest populaire drone genomen.

DJI Phantom

Een drone kopen in de hoogste prijsklasse is eigenlijk erg makkelijk. De DJI Phantom kent namelijk geen concurrenten. Bij iedere goede aanbieder zul je namelijk zien dat deze hoogwaardige quadcopter een prominente plaats in het assortiment krijgt. Als je kijkt naar het design en de technische specificaties is dit eigenlijk ook helemaal geen wonder.

Design

De DJI Phantom is namelijk erg stijlvol ontworpen. Met zijn strakke, witte ontwerp lijkt het erop dat een designer zo uit de ontwerphal van Apple is ontsnapt. Hoewel het bij voordelige drones misschien niet zo uitmaakt, wordt het bij een duurdere drone kopen uiteraard op prijs gesteld dat ook het design tot de verbeelding spreekt. We kunnen niet anders dan toegeven dat DJI met de Phantom een oogstrelend pareltje op de markt heeft gebracht. Ook de vernieuwde versies, de DJI Phantom 2 en de DJI Phantom 2 Vision zijn een lust voor het oog.

Krachtige accu en lange vliegtijden

Wat deze drone met camera nog meer van de concurrenten scheidt is het feit dat hij is uitgerust met een zeer krachtige accu met een capaciteit van maar liefst 5200 mAh. Dit is ongekend bij drones en zorgt ervoor dat de vliegtijd maar liefst een half uur bedraagt. Ter vergelijking, de gemiddelde vliegtijd van andere drones bedraagt maar zo’n 10-15 minuten. Klein minpuntje hieraan is wel dat een vervangende accu al snel zo’n €100 kost.

Ook de andere specificaties zoals de 6-assig gyroscoop voor ultieme stabiliteit en de ingebouwde WiFi verbinding zijn zeker het vermelden waard.

Parrot AR Drone

Een middenklasse drone kopen? Dan is de Parrot AR drone zeker een geschikt optie. Dit onbemande vliegtuig van de Frans producent Parrot is een sterk staaltje van techniek van Europese bodem. Deze drones zijn voor zo’n €250 te verkrijgen, wat ze ideaal maken voor de beginnende consument of iemand die nog niet meteen de hoofdprijs wil betalen voor een kwalitatief hoogwaardig model. De vernieuwde 2.0 versie is een stuk stabieler dan zijn voorganger, dus we zullen deze review dan ook op dit model betrekken.

720P camera

Deze quadcopter is uiteraard uitgerust met een iets slechtere camera dan de DJI Phantom, maar de beelden mogen er nog steeds wezen. 720P valt nog steeds onder hoge definitie en het is dan ook zeker niet vervelend om een video naderhand terug te bekijken.

AR drone houdt automatisch vluchten bij

Een zeer unieke feature aan deze AR drone is het feit dat hij automatisch al je vluchten bijhoudt. Deze kun je later eenvoudig terugzien en vergelijken met andere gebruikers. Onder andere de vliegtijd, de locatie en de hoogte worden automatisch opgeslagen, waardoor het ten alle tijden mogelijk is om een vlucht op je computer of smartphone her te beleven. Deze feature is ook erg handig indien je deze gegevens wilt gebruiken om bijvoorbeeld bij een tutorial of video op Youtube te plaatsen.

Hubsan X4

Een goedkope drone kopen is met de Hubsan X4 zeker een mogelijkheid geworden. Deze geinige quadcopter wordt niet standaard met een camera geleverd, maar is optioneel wel met een aantal verschillende camera’s uit te rusten. Dit is gedaan om de prijs onder controle te houden en je de vrijheid te geven om zelf te kiezen welke camera je onder je minicopter wilt hangen. Je kunt deze quadcopter natuurlijk niet vergelijken met de duurdere modellen, maar hij is het qua prijs zeker waard.

Actieradius Hubsan X4

De actieradius van de Hubsan X4 is verbazingwekkend wijd te noemen. Met zijn actieradius van maar liefst 100 meter is het dus mogelijk om een heel voetbalveld te bestrijken. Normaal hebben drones in deze prijsklasse maar een actieradius van enkele tientallen meters, dus dat is zeker een pluspuntje voor de Hubsan X4!

Vliegen in het donker

Een andere leuke feature aan deze quadcopter is het feit dat hij is uitgerust met een 4 LED lampjes waardoor je ermee kunt vliegen in het donker. Erg leuk dus voor mensen die hun vrienden wel eens willen verrassen met een vlucht bij slechte of geen verlichting.

Wil je dus een voordelige drone kopen? Kijk dan zeker eens naar de Hubsan X4!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *