Drone kopen? Lees dit!

Wellicht is het je niet zo opgevallen, maar een drone kopen wordt in Nederland en België steeds populairder. Dit blijkt uit een analyse van de vele aanbieders die de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond schieten. Om je te helpen het maken van de juiste keuze leggen we op Alldrone uit welke mogelijkheden er zijn als je je bent aan het verdiepen in het kopen van een drone.

Om te beginnen zijn er grofweg twee verschillende soorten drones beschikbaar op de markt voor consumenten. Buiten het feit dat ze in een een breed scala aan verschillende soorten en maten komen, kunnen we ze grofweg indelen in drones met filmfunctie en drones zonder. Tevens zijn er de mini drones. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je voor één van deze twee kiezen bij het kopen van een drone.

Wat is een drone met camera?

Zoals de naam al aangeeft zijn deze op afstand bestuurbare drones uitgerust met een ingebouwde of externe videocamera. Het voordeel aan een drone met de mogelijkheid tot filmen is dat je er niets meer aan hoeft te doen. Je kunt de drone ze zo uit de doos nemen en er direct mee vliegen. Afhankelijk van de prijsklasse komen ze grofweg in versies met een zeer hoge kwaliteit beeldkwaliteit of versies met een iets mindere kwaliteit. Producten met een echt slechte kwaliteit bestaan gelukkig niet meer. Dit heeft natuurlijk te maken met de veranderingen op technologisch gebied, die ervoor hebben gezorgd dat zelfs een drone met filmfunctie die zeer voordelig te verkrijgen is over een goede beeldkwaliteit beschikt. Hieronder is zo’n goedkope camera drone te zien (Hubsan X4). Zoals je kunt zien valt de kwaliteit alleszins mee voor de complete prijs van zo’n €75!

Hoewel de kwaliteit dus zeker niet tegenvalt kun je ook drones kopen met een veel betere ingebouwde beeldkwaliteit. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde DJI Phantom. Deze geavanceerde quadcopter van het kwaliteitsmerk DJI is met name bij de gevorderde vlieger, bedrijven die deze apparaten gebruiken voor het registereen van professionele beeldopnames, erg geliefd. Deze drones met camera beschikken over de hoogste kwaliteit camera verkrijgbaar. Ze zijn uitgerust met de beste 1080P Full HD resolutie camera’s en de beeldkwaliteit is dan ook fenomenaal. Een drone kopen met deze camera zorgt voor de geweldige beelden die je op professionele Youtube clips ziet.

Tot slot is er de mogelijkheid om een drone te kopen met de mogelijkheid tot het bevestigen van je eigen filmcamera. Dit heeft als grote voordeel dat je zelf kunt beslissen met welke camera je je drone uitrust. Veel mensen die voor deze keuze vallen beschikken al over de bekende GoPro en hebben geen zin om dubbel te betalen voor drones met filmfunctie. Hierbij dient wel te worden vermeld dat er een losse camera mount gekocht dient te worden om de camera op de quadcopter te kunnen bevestigen. Kortom, er is erg veel variatie mogelijk bij het drone kopen, zodat er voor iedereen wel wat wils is te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *