Drone kopen?

Wellicht is het je niet zo opgevallen, maar het kopen van een drone wordt in Nederland en België steeds populairder. Dit blijkt wel uit de vele aanbieders die de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond schieten. Om je te helpen om een juiste keuze te maken maken verklaren we hier welke mogelijkheden er allemaal als je je bent aan het verdiepen in het kopen van een drone.

Om te beginnen zijn er grofweg twee verschillende soorten drones beschikbaar op de markt voor consumenten. Buiten het feit dat ze in een een breed scala aan verschillende soorten en maten komen, kunnen we ze grofweg indelen in drones met camera en zonder camera. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je voor één van deze twee kiezen bij het drone kopen.

Drone met camera

Zoals de naam al aangeeft zijn deze op afstand bestuurbare vliegtuigen uitgerust met een ingebouwde of externe camera. Het voordeel aan de drones met ingebouwde camera is dat je er niets meer aan hoeft te doen. Je kunt ze zo uit de doos nemen en er direct mee vliegen. Afhankelijk van de prijsklasse komen ze grofweg in versies met een zeer hoge kwaliteit camera of versies met een iets mindere kwaliteit. Producten met een echt slechte kwaliteit bestaan gelukkig niet meer. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat de veranderingen op technologisch gebied ervoor hebben gezorgd dat zelfs een drone met camera die zeer voordelig te verkrijgen is over een goede beeldkwaliteit beschikt. Hieronder is een filmpje te zien van zo’n goedkope camera drone (Hubsan X4). Zoals je kunt zien valt de kwaliteit alleszins mee voor de complete prijs van zo’n €75!

Hoewel de kwaliteit dus zeker niet tegenvalt kun je ook een drone kopen met een veel betere ingebouwde camera. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde DJI Phantom. Deze geavanceerde quadcopter van het kwaliteitsmerk DJI is met name bij de gevorderde vlieger, bedrijven die deze apparaten gebruiken voor het registereen van professionele beeldopnames, erg geliefd. Deze drones met camera beschikken over de hoogste kwaliteit camera verkrijgbaar. Ze zijn uitgerust met een 1080P Full HD camera en de beeldkwaliteit is dan ook fenomenaal. Een drone kopen met dit soort camera zorgt voor de geweldige beelden die je wel eens op professionele Youtube clips zit.

Tot slot er dan nog de mogelijkheid tot een drone kopen met de mogelijkheid tot het bevestigen van je eigen camera. Dit heeft als grote voordeel dat je zelfs kunt beslissen met welke camera je je drone uitrust. Veel mensen die voor deze keuze gaan hebben bijvoorbeeld al een GoPro en hebben geen zin om dubbel te betalen voor een drone met camera. Hierbij dient wel te worden vermeld dat er een losse camera mount gekocht dient te worden om de camera op de quadcopter te kunnen bevestigen. Kortom, er is erg veel variatie mogelijk bij het drone kopen zodat er voor iedereen wel wat wils is te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *